Ringstørrelser

Ringstørrelser

Alle ravsnedkerens ringe er fremvist med henholdsvis “størrelse” og “ring bredde”. På denne side findes en grundigere forklaring på målene. Du kan også få gode råd til hvordan du måler din egen ringstørrelse inden du bestiller hos ravsnedkeren. Endelig er der på siden en række ting du skal være opmærksom på når du måler din ringstørrelse og eventuelt bestiller.

Sådan læser du målene for ringene på ravsnedkerens sider:
Ring bredden måles fra yderside til yderside i millimeter
RING BREDDE

 

Ring bredde måles fra ringens ene yderside til den anden yderside. Ring bredden måles i millimeter. 

 

 

 

Størrelse svarer til det indvendige omkreds mål
STØRRELSE

 

 

Størrelse svarer til ringens indvendige omkreds målt i millimeter.

 

 

Der findes en række metoder til at måle den indvendige omkreds på ringen, og dermed finde ud af hvilken størrelse der skal bestilles. Herunder beskrives forskellige metoder. Det anbefales at du benytter mindst 2 forskellige metoder til at tjekke din ring størrelse for at være sikker på målet. Hvis ikke resultaterne er ens anbefales det at du prøver 1-2  metoder yderligere.

Mange af ravsnedkerens ringe er brede ringe, derfor er det oftest nødvendigt at bestille ringene lidt større end sin faktiske størrelse (omkring ½-1½ størrelse) afhængigt af Ringenes bredde, og Afhængigt af hvilken metode du benytter til at måle. 
Inden du måler din ringstørrelse bør du være opmærksom på følgende:
  • Husk at overveje ringens placering og bredde. Alle de nedenstående metoder til at måle ringstørrelse går udfra du køber en ring med en normal bredde på ca. 3 mm. Ringene fra Ravsnedkeren er næsten alle en del bredere. Det betyder at ringen skal være lidt større for at passe og være rar at have på.
  • Når du køber en ny ring, så skal du også overveje hvilken finger du vil bære ringen på. Der er ret stor forskel på omkredsen af dine fingre. Ligeledes er der ofte forskel på,  hvor store dine fingre er på venstre hånd i forhold til fingrene på højre hånd. 
  • Når du måler dine fingre,  er det vigtigt at dine fingre har sin normale størrelse. Er dine fingre varme, vil de være hævede og større i forhold til normalt. Er dine fingre derimod kolde, vil de være mindre end normalt. Begge dele betyder at du kan risikere at måle dine fingre med et fejlagtigt resultat. Det er derfor vigtigt at dine fingre har en normal temperatur, når du måler dem.
  • Hvis du er gravid, så er det også sandsynligt at dine fingre er større end normalt. Derfor er der risiko for at du ikke kan måle dine fingre særligt præcist under din graviditet. Ønsker du alligevel at bestille en ring som skal passe dig senere, bør du måle størrelsen på en af dine gamle ringe fra før du blev gravid.
  • Dine fingre vil ligeledes ændre størrelse hvis du har oplevet større ændringer i din vægt. Dette skal du være særligt opmærksom på, såfremt du finder din ringstørrelse ved at måle andre af dine egne ringe. Det er vigtigt at den ring du måler og sammenligner størrelse med, også er en ring du kan passe nu.
  • Hvis det er muligt, så vil det være en fordel at måle og sammenligne med en ring, som har nogenlunde samme bredde, som den du vil købe. Det skyldes, at en bred ring fylder mere på fingeren og derfor ofte skal vælges i en større størrelse for at sidde behageligt.
Herunder kan du læse beskrivelser af forskellige måder at finde din ringstørrelse:
Mål din egen ring med skydelære eller lineal

Hvis du har en ring derhjemme, som passer dig godt, så kan du bruge den som måleskabelon. Du kan enten måle den indvendige omkreds direkte eller måle den indvendige diameter og gange denne med 3,14 (pi). Husk at det er bedst hvis den ring du måler har ca. samme bredde som den du ønsker at bestille.

Det mest præcise er at måle med en skydelære, men en lineal kan bruges som alternativ. 

Mål din egen ring med målebånd

Har du ikke en skydelære eller en lineal, så kan du måle den indvendige omkreds med et målebånd. Denne metode er ikke så præcis som måling med skydelære.

Mål Din egen ring med et stykke papir

En anden måde at måle din egen ring er med en strimmel papir. Til denne metode skal du bruge et stykke papir og en saks. Papiret skal helst ikke være bredere end 3-4 cm. Først ruller du papiret sammen og stikker det ind i din ring, så ringen er ca. midt på papiret. Herefter bruger du en saks til at klippe et hak i papiret der hvor papiret lægger dobbelt. Når du derefter ruller papiret ud, kan du se to små hak i papiret. Afstanden mellem disse måles i millimeter. Dette mål svarer til den ringstørrelse din ring har.

Mål din egen ring med et stearinlys

Denne metode kræver et spidst eller kegleformet stearinlys, som du placerer i en stage, så lyset står solidt. Derefter fører du din ring forsigtigt ned over lyset indtil den ikke kan komme længere. Det er vigtigt du ikke presser ringen ned over lyset, men gør det roligt, så ringen hele tiden let kan tages af igen.

Der hvor ringen ikke kan komme længere ned over lyset, vil der være et mærke i stearinen, hvor ringen har siddet, når du fjerner ringen igen. Det kan være nødvendigt at markere med en blyant, tusch eller lignende inden du fjerner ringen. Ved markeringen måler du omkredsen på lyset, og således får du får ringstørrelsen. Omkredsen ved markeringen målt i millimeter, svarer til ringstørrrelsen.

Mål din finger med et stykke snor

Ved denne metode skal du bruge et stykke snor, der ikke er for tykt og ikke er for tyndt, til at finde din ringstørrelse. Først vikler du snoren 2 gange rundt om en finger, der hvor du vil ønsker at ringen skal være. Snoren skal sidde til, men ikke være strammet hårdt, på samme måde, som en ring skal sidde.

Du tegner nu en streg henover begge snore.

Tag snoren af og mål afstanden mellem de 2 streger, afstanden svarer til din ringstørrelse i mm.

Dvs. er det 5,4 cm. mellem de 2 streger, svarer det til 54 mm, som igen svarer til størrelse 54.

Det anbefales at gentage denne måle metode nogle gange for at være sikker på målet.

Mål med print selv ringskabelon

Der findes mulighed for at finde ringskabeloner på nettet, som man kan printe ud. Disse skabeloner kan du bruge til at sammenligne dine ringe med og derved finde din ringstørrelse. 

Når du printer en ringskabelon ud, så er det vigtigt at den bliver printet ud i størrelse 100%. Bliver den ikke det,  så får du et forkert mål og du vil dermed komme frem til en forkert ringstørrelse.

Mål din finger med en fingermåler

Ligesom man kan finde print selv skabeloner på nettet, så er der også flere steder på nettet, hvor man kan få tilsendt en gratis fingermåler. Andre steder kan man købe ringmål eller ringrigle (ringstok), som også er gode værktøjer til at sikre at man får bestilt sine ringe i korrekte størrelser. 

Besøg en guldsmed og få målt din størrelse

Denne måde giver sig selv. Hvis du besøger en guldsmed, vil du kunne få en præcis måling af enten dine egne ringe, eller af din finger. Guldsmeden har det rette værktøj til målingerne og vil ofte være hjælpsomme med at måle.

Det gøres opmærksom på, at Ravsnedkeren ikke tager ansvaret for om ring størrelsen er korrekt opmålt eller opgivet ved bestilling.  Eventuelle omkostninger til returnering, ændring og fremsendelse af ring til ombytning står for købers egen regning.  Porto afregnes efter PostNords gældende takster.