Ravsnedkerens smykker

Ravsnedkerens smykker

Alle Ravsnedkerens smykker er unika kunsthåndværk. Der findes ikke to værker der er ens. Smykkerne er håndlavede og er udført i naturmaterialer. At det er håndlavede smykker og at smykkerne udføres i naturmateriale, betyder at smykkerne fremstår med unikke særpræg af forskellige art. En lille knast i træet, en marginal asymmetri i slibningen m.v. er alt sammen med til at give hvert enkelt smykke karakter og sit helt eget udtryk. De primære og gennemgående materialer i Ravsnedkerens smykker er træ og rav.  Du kan læse yderligere om ideologierne og tankerne bag materiale valget på siden “Om Ravsnedkeren”. 

Træet

Ravsnedkerens smykker er udført i forskellige træsorter og kan, som følge heraf, have forskellige kvaliteter og egenskaber. Ravsnedkerens kunder henstilles til selv, at undersøge disse nærmere såfremt kunden har særlige behov forbundet med træsorten. 

Træet til smykkerne saves, slibes og bearbejdes generelt ved brug af håndkraft og håndværktøj. Efter bearbejdning, behandles træet med bivoks med få undtagelser. Behandles der ikke med bivoks, er træet ubehandlet. 

Ravet

Til hvert unikt smykke hører ét eller flere unikke rav stykker. Ravets præcise alder, oprindelses kilde eller dets specifikke kemiske sammensætninger må vi fantasere os til. Det rav der benyttes i Ravsnedkerens smykker og øvrige kunsthåndværk, er baltisk rav, der er fundet ved de danske kyster.  Du kan læse yderligere om det Baltiske rav her. De fleste rav stykker i smykkerne er slebet og poleret. Såvel slibning som polering af ravet foregår ligeledes ved håndkraft med brug af diverse håndværktøj, ligesom bearbejdning af træet gør. Enkelte smykker bærer rav stykker som er uslebne og eller upolerede, af hensyn til at frembringe et særligt udtryk ved smykket. Når ravet er bearbejdet bliver det fræset ned i smykkets træ og limes fast i den fræsede fordybning. 

Såfremt der er smykker, som er skabt under andre vilkår end de beskrevne, ved brug af andre processer eller med andre materialer end de grundlæggende, så vil det fremgå af de individuelle beskrivelser af smykket som kan ses i Ravsnedkerens shop

Som udgangspunkt kan unika kunsthåndværk ikke reproduceres eller forandres nævneværdigt.  Ravsnedkerens ringe kan dog i nogle tilfælde øges i størrelse, når det ikke er på bekostning af ringens udtryk eller kvalitet. Tilsvarende kan det indimellem være muligt at skabe smykker, der minder om andre, enten i komposition, materiale valg eller lignende. Skulle du således have særlige ønsker eller behov omkring smykker fra Ravsnedkeren, er du altid velkommen til at kontakte mig, så vi sammen kan finde ud af, om ønsket eller behovet kan imødekommes.